Услуги
За продавача
Ние Ви съветваме, за да бъдете по-качествено обслужени, да спестите време и да постигнете целта си, да сключите договор за ексклозивни права с нашата агенция, като участвате по програма за „ЛОЯЛНИ КЛИЕНТИ” и спестите до 50 % от дължимата комисионна.

Първата стъпка е да се свържите с наш консултант и да направите една безплатна консултация относно етапите при сключването на Вашата успешна сделка. Консултантите в агенция „ВИТОША ЕСТЕЙТ” ежедневно следят пазара на имоти, закоините и измененията към тях, те са отлично подготвени и могат да Ви насочат правилно във вашата ситуация, за продажба на имот, като се стремим да постигнем най-добрата цена при възможно най-кратки срокове. Ако ни се доверите и прецените, че искате да сключите перфектната и сигурна сделка, ние ще подготвим договор за посредничество, който ще съгласуваме с Вас, а в него ще опишем правата и задълженията ни. По този начин както Вие, така и ние изразяваме сериозните си намерения за работа.
При сключване на договор за ексклозивни права, изключвате варианта имота Ви да попадне в недобросъвестни лица и ще си гарантирате пълна защита на интересите. При сключването на договор за ексклозивни права, можете да предоставите на агенцията и ключ от имота за провеждане на огледи, без да е необходимо Вашето присъствие.

Втората стъпка: след като регистрирате вашето желание за продажба на имот изразено чрез подписването на договор за посредничество, консултанта който ще се ангажира с Вашата заявка, ще направи един предварителен оглед на Вашия имот в удобно за Вас време. На този оглед консултанта ще се запознае реално с това, което ще предлага за продажба. Той ще направи снимки подходящи за една добра реклама. Нашият консултант ще Ви уведоми за полужителните и отрицателните черти на имота, ще изготви реална оферта за продажба, а Вие ще прецените на каква цена да стартира предлагането на имота.

Третата стъпка: След направения предварителен оглед консултантът Ви изготвя оферта, която агенцията ще ракламира за своя сметка, във всички възможни интернет сайтове и печатни издания, по възможност ще изработи и монтира рекламна табела, като по този начин ще получите огромна гарантирана публичност, а при необходимост ще предлага промяна в офертата с цел реализиране на продажба. В случей, че консултанта не разполага с ключ от имота, при интерес на потенциален купувач за оглед, той ще организира такъв, в подходящо за Вас време, като се съобрази изцяло с Вашите ангажименти и работа. Консултантите в агенция „ВИТОША ЕСТЕЙТ” са на разположение 7 дни в седмицата, без почивен ден. За провеждането на огледите се изготвя протокол за оглед с който страните ще удостоверят за провеждането му.

Четвъртата стъпка: след постигане на съгласие с потенциален купувач, нашите юристи ще изготвят предварителен договор, който ще бъде предварително съгласуван с Вас, а консултатът Ви ще направи всичко възможно, за да постигне максимално, желаните от Вас условия по сключването му. Наши юристи ще проверят и всичко необходимо свързано със собствеността на имота за реализирането на една успешна нотариална сделка. За да си спестите време и нерви за набавянето на документите, при подаване и получаване, можете да упълномощите Вашия консултант, да го направи вместо Вас, като за Вас ще остане само явяването при Нотариус и подписването на нотариален акт.

Пета последна стъпка е подписването на нотариален акт. След като вече сте подписали предварителен договор за покупко-продажба на имота и ако предварително не сте упълномощили консултатът Ви за набавянето на документите, той се ангажира да спомага в процеса за нотариалното изповядване на сделката в определените срокове. АГЕНЦИЯ „ВИТОША ЕСТЕЙТ” работи само с подбрани и проучени Нотариуси с добра репутация в гр. София. Нашите консултанти са отлично подготвени и следят непрекъснато за измененията в законите и документите необходими за реализирането на сделката.

Сключването на Вашата успешна сделка за нас е приоритет, ние държим клинтите ни да остават доволни и да ни препоръчват на своите приятели и роднини.