Услуги
За продавача
Ние Ви съветваме за да бъдете по-качествено обслужени, да спестите време и да постигнете целта си, да сключите договор за ексклузивни права с нашата агенция, като участвате по програма за „ЛОЯЛНИ КЛИЕНТИ” и спестите до 50 % от дължимата комисионна.

Първата стъпка е да се свържете с наш консултант и да направите една безплатна консултация относно етапите при сключването на Вашата успешна сделка. Консултантите в агенция „ВИТОША ЕСТЕЙТ” ежедневно следят пазара на имоти законите и измененията към тях, те са отлично подготвени и могат да Ви насочат правилно във Вашата ситуация за продажба на имот, като се стремим да постигнем най-добрата цена при възможно най-кратки срокове. Ако ни се доверите и прецените, че искате да сключите перфектната и сигурна сделка, ние ще подготвим договор за посредничество, който ще съгласуваме с Вас, а в него ще опишем правата и задълженията ни. По този начин както Вие така и ние изразяваме сериозните си намерения за работа.
При сключване на договор за ексклузивни права изключвате варианта имота Ви да попадне в недобросъвестни лица и ще си гарантирате пълна защита на интересите. При сключването на договор за ексклузивни права можете да предоставите на агенцията и ключ от имота за провеждане на огледи, без да е необходимо Вашето присъствие.

Втората стъпка: след като регистрирате вашето желание за продажба на имот изразено чрез подписването на договор за посредничество консултанта, който ще се ангажира с Вашата заявка, ще направи един предварителен оглед на Вашия имот в удобно за Вас време. На този оглед консултанта ще се запознае реално с това, което ще предлага за продажба. Той ще направи снимки подходящи за една добра реклама. Нашият консултант ще Ви уведоми за положителните и отрицателните черти на имота, ще изготви реална оферта за продажба, а Вие ще прецените на каква цена да стартира предлагането на имота.

Третата стъпка: След направения предварителен оглед консултантът Ви изготвя оферта, която агенцията ще рекламира за своя сметка във всички възможни интернет сайтове и печатни издания, по възможност ще изработи и монтира рекламна табела, като по този начин ще получите огромна гарантирана публичност, а при необходимост ще предлага промяна в офертата с цел реализиране на продажба. В случай, че консултанта не разполага с ключ от имота при интерес на потенциален купувач за оглед, той ще организира такъв в подходящо за Вас време, като се съобрази изцяло с Вашите ангажименти и работа. Консултантите в агенция „ВИТОША ЕСТЕЙТ” са на разположение 7 дни в седмицата, без почивен ден. За провеждането на огледите се изготвя протокол за оглед с който страните ще удостоверят за провеждането му.

Четвъртата стъпка: след постигане на съгласие с потенциален купувач нашите юристи ще изготвят предварителен договор, който ще бъде предварително съгласуван с Вас, а консултантът Ви ще направи всичко възможно за да постигне максимално желаните от Вас условия по сключването му. Наши юристи ще проверят и всичко необходимо свързано със собствеността на имота за реализирането на една успешна нотариална сделка. За да си спестите време и нерви за набавянето на документите при подаване и получаване, можете да упълномощите Вашия консултант да го направи вместо Вас, като за Вас ще остане само явяването при Нотариус и подписването на нотариален акт.

Пета последна стъпка е подписването на нотариален акт. След като вече сте подписали предварителен договор за покупко-продажба на имота и ако предварително не сте упълномощили консултантът Ви за набавянето на документите, той се ангажира да спомага в процеса за нотариалното изповядване на сделката в определените срокове. АГЕНЦИЯ „ВИТОША ЕСТЕЙТ” работи само с подбрани и проучени Нотариуси с добра репутация в гр. София. Нашите консултанти са отлично подготвени и следят непрекъснато за измененията в законите и документите необходими за реализирането на сделката.

Сключването на Вашата успешна сделка за нас е приоритет, ние държим клиентите ни да остават доволни и да ни препоръчват на своите приятели и познати.